El Julian Brock, que estudia català a distància, es va emocionar en saber que era el guanyador

julian-brockFont: TV3 – El gran dictat

Els espectadors d’“El gran dictat” van viure aquest dijous un dels moments més emotius de la història del programa quan l’alemany Julian Brock va guanyar el gran dictat final amb llàgrimes als ulls. El vídeo d’aquest moment s’ha convertit en poques hores en tot un fenomen viral, amb més de 600.000 visionats i 8.000 comparticions a les xarxes socials i al web del programa. El Julian, que viu a Alemanya, és un fidel seguidor del concurs i ha viatjat expressament a Barcelona per participar-hi.

El Julian té 27 anys, va néixer a Essen, a Alemanya, i es declara un enamorat de Catalunya i de la seva gent. La seva passió per Catalunya és tan gran que fa anys que estudia català a distància i, durant sis mesos, va fer un Erasmus a Lleida. És un apassionat de les llengües romàniques (actualment estudia història i filologia hispànica) i, sobretot, de la llengua i la cultura catalanes. De fet, en el seu canal de YouTube (Julian Català) es defineix com a “catalaníssim” i, en un dels seus vídeos, enumera diverses raons per estimar tot allò que és català. La fonètica, la musicalitat de la llengua o la consciència lingüística dels catalans són alguns dels motius que hi descriu. Malgrat això, també té algunes queixes, com, per exemple, que alguns catalans canviïn al castellà quan han de parlar amb un estranger com ell.

Durant la seva època d’Erasmus, no només va aprendre a parlar molt bé el català, sinó que també va formar part d’una colla castellera. Quan va tornar al seu país va engegar una revista estudiantil en alemany i català per als estudiants de la Universitat del Ruhr. El Julian també parla castellà amb accent argentí perquè va viure un any a l’Argentina.

Ús de galetes (cookies)

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies,cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies
Close